Μιχάλης Λιάπης: Ο Τύπος έχει γίνει ένα απέραντο Facebook


Tη δική του απάντηση έδωσε εκ νέου σήμερα ο Μιχάλης Λιάπης μετά τις χθεσινές αναφορές των Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη στη Βουλή ότι στην υπόθεση «Καρούζος gate» δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για δική του δικαίωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η σκευωρία κατέρρευσε. Οι συκοφάντες αποκαλύφθηκαν. Και θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για τα άθλια ψεύδη τους.

Ασφαλώς και αισθάνομαι ικανοποίηση. Υπάρχει πράγματι λύτρωση για μένα. Όχι όμως και δικαίωση. Γιατί φοβάμαι ότι ο λαός σήμερα δυσπιστεί για όλους και για όλα. Κυρίως για τους πολιτικούς. Και οι σκιές δύσκολα φεύγουν. Οι ψίθυροι παραμένουν. Το κακό έχει γίνει.

Σήμερα ζούμε στον αστερισμό του κουτσομπολιού. Φήμες, αόριστες καταγγελίες, υπονοούμενα, μισόλογα, ανεύθυνα ρεπορτάζ σαρώνουν την κοινωνία. Δημαγωγία και λαϊκισμός παντού. Έτσι ώστε η γνωστή φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, θα μπορούσε να παραφραστεί «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο καφενείο», όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει.

Και σ' αυτό το καφενείο στην πρώτη σειρά, σε περίοπτη θέση, βρίσκεται η κίτρινη δημοσιογραφία. Τίποτα δεν ελέγχεται, τίποτα δεν διασταυρώνεται. Και καμιά δεοντολογία δεν τηρείται. Όλα χύμα, όλα στον βωμό του εντυπωσιασμού και ας είναι και σκουπίδια. Ο Τύπος έχει γίνει ένα απέραντο facebook όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, ό,τι του κατέβει. Και μάλιστα χωρίς να υφίσταται συνέπειες.

Ελπίζω η δική μου περιπέτεια να γίνει ένα παράδειγμα προς αποφυγήν».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο