Μία μεγάλη αλλαγή βιώνει ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με σημερινό άρθρο της Wall Street Journal, καθώς από «επικριτής του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα έχει γίνει πλέον ο πλέον αξιόπιστος άνθρωπος για την Ευρώπη προκειμένου να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ».
«Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο κ. Σαμαράς έχει προσπαθήσει να επιβάλλει τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της χώρας και παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό» τονίζει ο αρθρογράφος.

Μέχρι στιγμής με αυτή του τη στάση έχει κερδίσει την εύνοια των ξένων ηγετών, ωστόσο αναφέρεται στο άρθρο ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις και δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, ο κ. Σαμαράς «θεωρείται δύσκολος και σκληρός. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα μπορεί και να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες αλλαγές. Είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα».

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι «σημαντικό ρόλο έπαιξε και το αιφνιδιαστικά ισχυρό ποσοστό που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές». «Οι Ευρωπαίοι είδαν τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ και συνειδητοποίησαν ποια θα ήταν η εναλλακτική» δήλωσε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στην εφημερίδα και συμπλήρωσε: «Πριν υπήρχε αδιαμφισβήτητα μία ψυχρή σχέση, αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα».