Τη φορολόγηση των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου ως ισοδύναμο των μέτρων περικοπής χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων προτείνουν στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, 23 βουλευτές της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές σε ερώτησή τους προς τον κ. Στουρνάρα αναφέρουν ότι «τα μέτρα που θα κληθούμε να ψηφίσουμε σε λίγες ημέρες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συνοχής» και προσθέτουν «πολλά λέγονται ότι θα συρρικνωθούν ακόμη χαμηλές συντάξεις και θα κοπούν30 ευρώ από τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ του ΟΓΑ.

Σας προτείνουμε να επιβληθεί φορολογία 1% επι των συναλλαγών του χρηματιστηρίου, ώστε να μην χρειαστεί να κόψετε, ούτε να μειωθούν περαιτέρω οι χαμηλές συντάξεις ή να καταργηθούν πολυτεκνικά επιδόματα. Με τη φορολογία αυτή θα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό οι έχοντες μετοχές στο χρηματιστήριο, δηλαδή αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα και όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αγρότες και οι πολύτεκνοι».

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Ι. Τζαμτζής, Α. Κουτσούμπας, Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Θ. Σολδάτος, Κ. Κόλλιας, Χ. Κέλλας, Α. Μανδρέκα, Α. Ασημακοπούλου, Κ. Σκρέκας, Δ. Τσουμάνης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Ε. Καρανάσιος, Ε. Κονσολας, Α. Βεσυρόπουλος, Γ. Μπατσαρά, Μ. Αντωνίου, Α. Μαρίνος.