Τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, συγκαλείται για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου.
Κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και οι σχέσεις της Ελλάδος με τις χώρες της περιοχής, καθώς επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.  

Την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, το πρόγραμμα αυτής της επίσκεψης δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.  

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ από τις 9 έως τις 11 του μηνός, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Ντανιλε Αγιαλον, καθώς και με τον υποδιευθυντή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Εραν Λέρμαν.

Κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο κ. Κούρκουλας θα έχει συνάντηση και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.