Κόκκινη γραμμή στις απαιτήσεις των δανειστών είναι η εθνική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το πάρουν οι Βρυξέλλες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μετά την επιθεώρηση του Στόλου στο φαληρικό όρμο.
Ο Κάρολο Παπούλιας μετέβη στο θωρηκτό «Αβέρωφ» συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, όπου τέλεσε τα εγκαίνια εκθέσεως με στολές του Πολεμικού Ναυτικού της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στη φρεγάτα «Σαλαμίς» και επιθεώρησε τα πολεμικά πλοία του Στόλου.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από του Βαλκανικούς Πολέμους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το ρόλο και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και την «αποτροπή όσων επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα».

«Οι καιροί είναι δύσκολοι και μαζί με τον ελληνικό λαό υποφέρουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις... δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες περικοπές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να διατηρήσουν στο μέγιστο, σ’αυτή την κρίσιμη περίοδο, την αποτρεπτική τους δύναμη», διεμήνυσε ο κ. Παπούλιας και αυτό σημείωσε με νόημα, «πρέπει να το αντιληφθεί και η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, αλλά και αυτοί οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό για να διαπραγματευθούν περικοπές».

«Υπάρχει μία κόκκινη γραμμή, πίσω από την οποία δεν μπορεί να κάνουμε πίσω: Αυτή είναι η εθνική μας ασφάλεια. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το πάρουν οι Βρυξέλλες», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.