Επιμένει ο επιχειρηματίας Ι. Λιβανός στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση «Καρούζου» ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός και με ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο πρώην Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο  πρώην Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτης στην κατάθεση του, φέρεται να υποστήριξε ότι στην υπόθεση του καταζητούμενου επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου οι καταγγέλλοντες επιχειρηματίες Γιώργος Ζωγραφάκης και Ι. Λιβανός δεν αναφέρθηκαν σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Λιβανός με την γραπτή ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ αντικρούει όσα αποδίδονται στον κ. Διώτη υποστηρίζοντας ότι κατέθεσε στο γραφείο του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ , την 1η Ιουνίου 2011 , με πρωτόκολλο παραλαβής, τόσο την αρχική αναφορά που είχε υποβάλει όσο και την δεύτερη στην οποία περιλαμβάνονταν τα ονόματα των τριών πολιτικών.

«Η ίδια η προσωπική γραμματέας του κ.Διώτη -αναφέρεται στην ανακοίνωση- με διαβεβαίωσε ότι θα τα μελετήσει ο ίδιος και θα με καλέσει για συνάντηση , όπως και έγινε λίγες μέρες μετά. Σε αυτήν τη συνάντηση , σε ερώτησή μου για το εάν η διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί λόγω της εμπλοκής των πολιτικών, μου απάντησε επί λέξει και είναι προς τιμήν του: "Ήμουν τριάντα χρόνια Εισαγγελέας δε δέχτηκα πιέσεις και παρεμβάσεις, δε θα δεχτώ ούτε τώρα". Ίσως να διαφεύγει αυτό από τη δική του μνήμη και είναι ανθρώπινο επειδή έχουν περάσει 16 μήνες από τότε».