ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοκ στον πολιτικό κόσμο από την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού, Λεωνίδα Τζανή

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2012, 20:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σοκ στον πολιτικό κόσμο από την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού, Λεωνίδα Τζανή
Facebook Twitter Whatsapp
Σοκ στον πολιτικό κόσμο της χώρας αλλά και στην κοινωνία έχει προκαλέσει από χθες το βράδυ η αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Τζανή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του στο Βόλο.
Σοκ στον πολιτικό κόσμο της χώρας αλλά και στην κοινωνία έχει προκαλέσει από χθες το βράδυ η αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Τζανή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του στο Βόλο. Ο κ. Τζανής βρισκόταν ανάμεσα στα ονόματα της λίστας των 36 πολιτικών προσώπων που φέρεται να ήλεγχε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), εξέλιξη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε επηρεάσει ψυχολογικά τον πρώην υφυπουργό.

Μάλιστα την Τρίτη και την Τετάρτη είχε προγραμματισμένο ραντεβού με το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης για το εν λόγω θέμα. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, εμφανιζόταν ανήσυχος για τις εξελίξεις, ωστόσο η υπόθεσή του δεν χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Η σύζυγός του τον γυρίζοντας στο σπίτι αντιμετώπισε το φρικτό θέαμα.

Τα θερμά συλλυπητήρια του απηύθυνε το ΠΑΣΟΚ στην οικογένειά του Λεωνίδα Τζανή εκφράζοντας παράλληλα «τη βαθιά του λύπη για τον αδόκητο θάνατο ενός στελέχους της δημοκρατικής παράταξης που υπηρέτησε τα κοινά μέσα από την δραστηριότητά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από την κεντρική πολιτική σκηνή, ως βουλευτής και υφυπουργός».

Η πορεία του Λεωνίδα Τζανή

Ο Λεωνίδας Τζανής γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, πριν από 57 χρόνια. Το 1980, άρχισε να ασκεί τη δικηγορία στο Πρωτοδικείο Βόλου και στο Εφετείο Λάρισας. Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου.

Την περίοδο 1987-1989 και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-1992, ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. Από 1η Ιανουαρίου 1993 έως 30 Οκτωβρίου 1993, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Στις 10 Οκτωβρίου 1993 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στις 22 Οκτωβρίου 1996, εξελέγη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης και το Νοέμβριο του ιδίου έτους πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του καζίνο του Φλοίσβου.

Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ από το Νοέμβριο του 1998 μέχρι το Φεβρουάριο του 1999, οπότε, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ο Λεωνίδας Τζανής, που ήταν δικηγόρος, άφησε πίσω του δύο παιδιά, έναν γιο φοιτητή και την κόρη του, μαθήτρια στη Γ’ λυκείου.