Σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας αναγκάστηκε να προχωρήσει ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Θανάσης Νάκος έπειτα από ένταση που προκλήθηκε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζας «Είστε λαμόγια! Κλέβατε τη χώρα επι 20 χρόνια» προς κάθε κατεύθυνση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη να απαντά «είναι απαράδεκτη η εκτόξευση λεκτικών σκουπιδιών και οχετών ύβρεων. Τα τάγματα εφόδου δεν θα περάσουν. Η Δημοκρατία θα νικήσει όσο και αν κάποιοι την πολεμούν».

Νωρίτερα, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης καλούσε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος δεν ήταν στην αίθουσα) να «σκάσει. «Προκαλεί έμετο σε όλη την κοινωνία. Να βγει ένας εισαγγελέας και να του πει να σκάσει», χαρακτήριζε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου «25% Έλληνα» και για τον τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο «ότι ευτελίζει το στράτευμα».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να ακούγετε η λέξη «σκάσε» στην Ολομέλεια για να της απαντήσει ο ομόλογός της της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς «σκάσε είπαμε όχι σκύψε»!
Το ΠΑΣΟΚ ζητά την άμεση σύγκληση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, μετά την επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής», από τη συμπεριφορά των οποίων «τίθεται, πλέον, ζήτημα λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

«Οι επαγγελματίες τραμπούκοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να μάθουν να σέβονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτό όμως πρέπει να τους το επιβάλλει η ίδια η κοινοβουλευτική δημοκρατία με τα όργανά της» επισημαίνει η Ιπποκράτους.