«Εξαπατηθήκαμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης για τη «λίστα Λαγκάρντ» μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
«Είναι πολύ εύκολο», συνέχισε, «να γίνονται οριζόντιες περικοπές στα συνήθη υποζύγια και ορισμένοι με απίστευτη υποκρισία να ισχυρίζονται ότι είχαν στα χέρια τους τη λίστα των μεγαλοκαταθετών».
 
Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι η «λίστα» θα έπρεπε πάση θυσία να αξιοποιηθεί, ενώ επέρριψε σοβαρές ευθύνες στους πρώην υπουργούς Οικονομικών επισημαίνοντας ότι «απεκρύβη από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου».
 
Αναφερόμενος στο πολτικό σύστημα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Μεταφορών επισήμανε ότι «καταρρέει γιατί είναι και άδικο και όχι ηθικό». «Το πολιτικό κατεστημένο ζει και βασιλεύει», τόνισε με έμφαση. «Κατέχει τη μοναδικότητα στην τεχνογνωσία άλλα να λέει και άλλα να πράττει και επιτρέπει τη διεξαγωγή ενός ασύμμετρου πολέμου ενάντια σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».
 
Ο κ. Ραγκούσαης επιτέθηκε και στην κυβέρνηση Σαμαρά τονίζοντας ότι  «τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχει γίνει τίποτα. Σε εξέλιξη βρίσκονται πολιτικές αντιμεταρρύθμισης ενώ έπρεπε να γίνουν καίριες, κρίσιμες αλλαγές»