«Είτε μείνει είτε φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο Δανός Πολ Τόμσεν, θα παραμείνει ένας μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα. Αυτές τις μέρες είναι στην Αθήνα για να αποφασίσει την τύχη της Ελλάδας».
Aυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet, σε άρθρο της, όπου περιγράφει την πορεία του «σκληρού» του ΔΝΤ, επίσης Δανού Πολ Τόμσεν, στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 57χρονος Τόμσεν είναι «σχεδόν άγνωστος στη Δανία, αλλά κορυφαίος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο οποίος μαζί με ελεγκτές από την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αξιολογήσει αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της». 

Η εφημερίδα, αφού αποκαλεί τον Τόμσεν «ταλαντούχο», τον παρομοιάζει με έναν «χειρουργό, ο οποίος με το λεπτεπίλεπτο νυστέρι του βάζει τέρμα στις ζωές των άλλων».

Ο «φιλόδοξος» Πολ Τόμσεν «αμοίβεται όσο 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι», επισημαίνεται στο άρθρο, την ίδια ώρα που «υποχρεώνει τους Έλληνες και τους Πορτογάλους να εργάζονται για μισθούς πείνας που να τρώνε ψωμί και νερό».

Ο Τόμσεν περιγράφεται στο άρθρο ως ήσυχος αλλά σκληρός και ο πιο αποφασισμένος της Τρόικα ενώ περιγράφει ένα περιστατικό της συνάντησής του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Έλληνας υπουργός -υποτίθεται- του έδειξε μια τρύπα στο παράθυρο: «Βλέπεις αυτό στο παράθυρο; Είναι μια σφαίρα από διαδηλωτή. Θες να ανατρέψεις την κυβέρνηση;» του φώναξε σύμφωνα με την δανέζικη εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας, που απείλησε να παραιτηθεί. «Αυτό δεν με αφορά» ήταν η απάντηση του Πολ Τόμσεν.