Σε θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκαπδευτικών (ΟΙΕΛΕ).   
Η Ομοσπονδία κατέθεσε εγγράφως τα αιτήματα που είχε θέσει στις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, που αφορούσαν στην αναδρομικότητα της εφαρμογής της εγκυκλίου Μπαμπινιώτη, τη διατήρηση της ισχύος των ΣΣΕ και των συλλογικών συμφώνων μεταξύ ιδιοκτητών και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπου αυτά υπογράφονται, τον εποπτικό έλεγχο της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και διαχρονικά αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός σχετικά με τις ισχύουσες ΣΣΕ και τα συλλογικά σύμφωνα, όπου αυτά υπογράφονται, ανάμεσα σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τους ιδιοκτήτες,  τόνισε ότι θα εξακολουθούν να υπερισχύουν της γνωμοδότησης 214/2012.

 Για την κρατική εποπτεία στα ιδιωτικά σχολεία και ιδίως για την εφαρμογή των αποφάσεων της διοίκησης, όπως, πχ, για τις περιπτώσεις που καταγγελίες σύμβασης κρίνονται παράνομες ως καταχρηστικές, ο Υπουργός είπε πως θα εκδοθεί εγκύκλιος που θα καλεί σε συμμόρφωση με τη νομιμότητα όσων αρνούνται να εφαρμόσουν τις εντολές των συλλογικών οργάνων.

Τέλος, για το ζήτημα της τοποθέτησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε βαθμούς και κλιμάκια είπε πως θα συσταθεί άμεσα  επιτροπή που θα εξετάσει το ζήτημα.


TAGS