Την πρόταση για διεξαγωγή ειρηνικής, μαζικής, παλλαϊκής, υπερκομματικής, υπερσυνδικαλιστικής συγκέντρωσης, με συγκεκριμένα αιτήματα, μπροστά στη γερμανική πρεσβεία, έκανε σήμερα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.

 

Η δήλωση του κ. Μιχελογιαννάκη έχει ως εξής:

«Από όποια πολιτική μεριά αν κάποιος ερμηνεύσει την κρίση των ευρωπαϊκών κρατών, δύσκολα θα απενοχοποιήσει, ανεξάρτητα ιδεολογίας, το ρόλο της Γερμανίας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ζήσαμε πρωτοσέλιδα γερμανικών περιοδικών, το περίφημο δάχτυλο, την αγορά της Ακρόπολης, την απαξίωση της Ιστορίας μας, την  ατίμωση της συνείδησης μας.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις, το σκάνδαλο Siemens, είναι πραγματικά παραδείγματα που δείχνουν ότι τουλάχιστον η συμπεριφορά του γερμανικού κράτους σε εμάς δεν είναι αυτή που οι διεθνείς συνθήκες απαιτούν.

 Η δική μας Αριστερά, που θέλει τον Έλληνα με ευρώ στην τσέπη και συνοριοφύλακα της Ευρώπης, σίγουρα δεν ευνοείται από το κλίμα που καθημερινά καλλιεργεί η Γερμανία,  με συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων της.

 Χωρίς να παρεξηγηθώ ξανά και να αδικηθώ, με το να ερμηνευτεί το καλάσνικοφ ότι ήταν προτροπή μου για κοινωνική έκρηξη, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ήταν απαραίτητη σύσταση πρόληψης για να μην γίνει, προτείνω να ξεπεραστούν κόμματα και συνδικάτα.

Στόχος είναι να γίνει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 μαζική, παλλαϊκή, ειρηνική διαδήλωση στην Γερμανική Πρεσβεία, πολιτισμικά αντάξια της ιστορίας μας, διαφυλάσσοντάς την από τον κάθε είδους κακόβουλο και «κουκουλοφόρο», με τρία ζητούμενα.
  1. Η θέση μας είναι γονιδιακά στην Ευρώπη
  2. Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων
  3. Διμερής διακρατική συμφωνία για πλήρη διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών, όσον αφορά τα σκάνδαλα  που αμαύρωσαν τις ιστορίες μας».