Τη δέσμευση ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, για την μη κατάργηση της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα, ανέλαβε ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Αναγέννησης (ΚΙΝ.Α.) Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων στο ΚΕΤΧ.
Ο Νίκος Νικολόπουλος ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες διερευνώνται οι δυνατότητες μεταφοράς του στρατοπέδου σε άλλο χώρο, μάλλον εντός Αττικής, αλλά και τις εύλογες απορίες και αντιρρήσεις τους, που αφορούν το κόστος μεταφοράς του στρατοπέδου.

Επίσης, συμφώνησε απόλυτα ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης, που ήδη υποβαθμίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως αναγκαίο στην περιοχή, τόσο γιατί μπορεί να εξυπηρετήσει και να ανακουφίσει οικονομικά, τους στρατεύσιμους και τις οικογένειές τους από την περιοχή, όσο και γιατί μπορεί να προσφέρει οικονομικές ανάσες στην ευρύτερη περιοχή των Συνόρων της Πάτρας, αλλά και όλης της πόλης.

«Δεν χρειάζεται μόνο να λέμε, ότι η ιστορική στρατιωτική μονάδα του ΚΕΤΧ είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορία της Πάτρας, ούτε πόσο σημαντική δομή είναι για την πόλη και πόσα προσέφερε σε αυτή ενόσω λειτουργούσε κανονικά, όπως μέχρι πριν κάμποσους μήνες. Αυτά τα ξέρουμε όλοι και μάλλον δεν τα αμφισβητεί κανείς. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ασφαλώς, να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται, να καταργηθεί το Κέντρο στην Πάτρα και να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή, με πολλαπλάσιο κόστος, οικονομικό αλλά και κοινωνικό. Σε αυτή την περίπτωση, όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς πρέπει να υψώσουμε πολύ δυνατή φωνή και να βάλουμε τέλος στην διαρκή αποψίλωση της Πάτρας και της Αχαΐας, από δομές και υποδομές», δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης.