Εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων σε διμερή και πολυμερή θέματα θα έχει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αθήνα στις 21-22 Οκτωβρίου 2010, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Η ανταλλαγή απόψεων θα γίνει «υπό το πρίσμα της μεγάλης προόδου που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με το «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας», που συνήλθε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 14-15 Μαϊου» με την επίσκεψη του κ. Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν επισκέπτεται την Αθήνα αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, για να λάβει μέρος στη Διάσκεψη με θέμα την «Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο».

Στην διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι παράκτιες στη Μεσόγειο χώρες, χώρες της Βαλκανικής, το Βέλγιο ως προεδρεύουσα στην ΕΕ και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, προσθέτει η ανακοίνωση.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και ο σύμβουλός του σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κ. Ιμπραήμ Καλίν.