Εξεταστική επιτροπή για να ερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες στους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ ζητά ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος καταλογίζει «αναξιοπιστία, ανικανότητα, ευθυνοφοβία και διάθεση συγκάλυψης, γνωστών, αγνώστων και... γνωστών – αγνώστων τσιμπουριών, που επί χρόνια πίνουν το αίμα της ελληνικής οικονομίας, με μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και φοροκλοπής» σε πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες που διαχειρίστηκαν τις μείζονες υποθέσεις φοροδιαφυγής τα προηγούμενα χρόνια. 
 
Ταυτόχρονα, όπως υποστηρίζει ο κ. Νικολόπουλος, οι χειρισμοί που και εσχάτως έγιναν με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ», αποδεικνύουν ότι το «βαθύ κράτος της συγκάλυψης και της μεγάλης πολιτικής και ηθικής σήψης εξακολουθεί να υφίσταται, με την ανοχή και του σημερινού πρωθυπουργού, αλλά και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι οποίοι παριστάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται τα σημεία και τέρατα που έχουν αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες, επιφέροντας σαρωτικά χτυπήματα στο πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε πορεία ελεύθερης κατάρρευσης».