Παλλαϊκή υποδοχή της κυρίας Μέρκελ προανήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της αυριανής άφιξης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ, στην Ελλάδα.


Για ειρηνικό αλλά και μαζικό μήνυμα δημοκρατίας έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο «θα βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και θα είναι το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Κατόπιν της συνάντησής του με το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου θα γυρίσει μπούμερανγκ προς τους εμπνευστές της, στην περίπτωση που η κ. Μέρκελ δεν πει τίποτα άλλο πέρα από το ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε ένα αποτυχημένο πρόγραμμα».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό στην αυριανή συνάντησή του με την καγκελάριο να ρωτήσει «αν η γερμανική εταιρεία Hochtief προτίθεται να δώσει στο ελληνικό δημόσιο τα πάνω από 600 εκατομμύρια που χρωστάει από το ΦΠΑ που δεν αποδίδει...», όπως και «αν πρόκειται κάποια στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα την απολογία του κ. Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για να δούμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία».

Τέλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ελπίδα του να φανεί εν τέλει χρήσιμη αυτή η επίσκεψη, εαν «συνειδητοποιήσει και η κ. Μέρκελ ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να προχωρήσει και να αλλάξει στρατηγική».
TAGS