Αίτημα να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη σημερινή ακρόαση στην Επιτροπή των πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ.κ. Κλαδά και Στασινόπουλου.
Ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το σύνολο των καταθέσεων των 2.000 περίπου προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ, αλλά όπως είπε, «δεν πρόκειται περί λίστας μεγαλοκαταθετών». Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι το θέμα της επίμαχης λίστας εντάσσεται σε μία «επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ». Ο βουλευτής επισήμανε παράλληλα ότι με την επιστολή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ, Βενιζέλος, ζητεί να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να βοηθήσει το έργο της.

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε επίσης, κατ'’ εφαρμογή του νόμου 4065/12, να τεθούν στη διάθεση της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εκτός της «λίστας Λαγκάρντ», η λίστα με τα 15.000 ονόματα εκ των 54.000 καταθετών που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, την τελευταία τριετία και οι οποίοι δεν δικαιολογούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις την κατάθεση αυτών των ποσών.

Στην ίδια Επιτροπή, πρόσθεσε, πρέπει να δοθεί και η κατάσταση που είχε στείλει στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, με τα 1.000 και πλέον ονόματα καταθετών καθώς και αυτών που διώκονται για φοροδιαφυγή.