Κάλεσμα σε έναν «επιθετικό αγώνα» με μαζικότητα και οργάνωση απηύθυνε στους πολίτες η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό.

«Αν είναι ένας αγώνας να αρχίζει και να σταματάει περιμένοντας την επόμενη εκλογική μάχη για να έχεις μια καλύτερη συνταγή για το δηλητηριώδες γλυκό, αυτός ο αγώνας δεν έχει καμία αξία», επισήμανε η κυρία Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι αποτελέσματα θα φέρει μόνο «ο επιθετικός αγώνας που συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας».

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην αναγγελία της νομοθετικής κατοχύρωσης του κατώτατου μισθού, ένα «σύνθετο και πολύπλευρο πρόβλημα», όπως είπε, στην «νέα κόλαση των μέτρων που έρχονται».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «λένε συνειδητά ψέματα όταν υποστηρίζουν ότι μπορεί όλα αυτά να αναπληρωθούν με μια τάχα δίκαιη φορολόγηση και ότι μπορεί επίσης να αναπληρωθούν όταν το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ανέβει και γίνει μια αναδιανομή από μία κυβέρνηση πιο προοδευτική, πιο αριστερή».

Ερωτηθείσα σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι που εντοπίζει το πρόβλημα της Ε.Ε. σε πρόβλημα Μέρκελ, σε αντιθέσεις Όλαντ- Μέρκελ, ή σε αντιθέσεις Βορρά- Νότου» και πρόσθεσε:

«Η κ. Μέρκελ είναι η καγκελάριος μιας ηγετικής καπιταλιστικής χώρας στην Ευρώπη, μιας ηγετικής ιμπεριαλιστικής δύναμης, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν είχε την αντίσταση των κρατών-μελών της ΕΕ- και δεν την έχει την αντίσταση γιατί όλοι συμφωνούν στην στρατηγική αρπαγής των όποιων λαϊκών κατακτήσεων, ενώ ο όποιος καυγάς τους εστιάζεται στο πώς θα μοιράσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και ποιο τμήμα τού κεφαλαίου θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση στην περίοδο της ανάκαμψης».