Κάλεσμα προς τις δημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν για την κατάρτηση από κοινού και με πλήρη διαφάνεια ενός νόμου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
με ορίζοντα 20ετίας, απηύθυνε από τη Βουλή ο αρμόδιος για την λειτουργία των ΜΜΕ υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για το καθεστώς λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα σταθερό νομικό πλαίσιο με βαρύτητα και διάρκεια ενώ δεσμεύτηκε ότι το νομικό πλαίσιο θα καταρτιστεί με πλήρη διαφάνεια και με γνώμονα τον άνθρωπο θα θέτει τις κόκκινες γραμμές.

«Χρειαζόμαστε την επιχειρηματικότητα στα ΜΜΕ», είπε χαρακτηριστικά, «όχι όμως την άναρχη επιχειρηματικότητα και πάντα σε ένα ορθό νομικό περιβάλλον».

Απαντώντας ειδικά στο ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταβολή τελών από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους, ο κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο για την ρύθμιση του θέματος και πολύ σύντομα θα το θέσει σε διαβούλευση.

Επίσης, σημείωσε ότι ήδη έχει υπογραφεί ο Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος επί τη βάσει του οποίου θα προχωρήσει και η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών μετά από δημόσια διαβούλευση.