Διπλή παρέμβαση - «βόμβα» υπήρξε σήμερα τόσο από το βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλο όσο και από εκείνον της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, για το ενδεχόμενο η «λίστα Λαγκάρντ» να έχει αλλοιωθεί, ώστε να «αναπροσαρμοστούν» τα δεδομένα που εμπεριέχονταν σε αυτήν.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης  της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εκτίμησε ότι η ΝΔ θα πρέπει να ζητήσει επίσημα και πάλι τη «λίστα» στη Βουλή, όχι όμως από τον οικονομικό εισαγγελέα αλλά από τις γαλλικές αρχές,  ώστε να πιστοποιηθεί ότι η λίστα που υπάρχει στα χέρια των αρμόδιων αρχών είναι κοινή με αυτήν που απεστάλη από την Κριστίν Λαγκάρντ.  
 
«Η λίστα αποδεικνύεται ότι έχει περάσει από 40 χέρια. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Το καλύτερο είναι η κυβέρνηση να την ξαναζητήσει τώρα από τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ.Μοσκοβισύ ώστε να ξαναέρθει όπως την είχε πρωτοδώσει η κ.Λαγκάρν», σημείωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Μέσα στην ημέρα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης εμφανίστηκε βέβαιος για το ότι «η λίστα Λαγκάρντ έχει πειραχτεί».

Πάντως, αναφέρεται ότι ήδη, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά το ενδεχόμενο αναντιστοιχίας μεταξύ των δεδομένων της αρχικής «λίστας» και εκείνων που πλέον βρίσκονται στις βάσεις δεδομένων των αρμόδιων αρχών.