«Δεν θα περάσουν τα μέτρα, δεν θα γίνουμε το πειραματόζωο της Ευρώπης» δήλωσε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα. 
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων».

«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

«Έρχεται (σσ. η κ. Μέρκελ) να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Το «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσε και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων», τόνισε η κ. Παπαρήγα.