Απρόκλητη επίθεση με χημικά καταγγέλλει ότι δέχθηκε από τα ΜΑΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

 

«Το γεγονός, ως γεγονός, της ρίψης χημικών με βαρελάκι, ένα μέτρο από το πρόσωπό σου, αναίτια, είναι πέρα για πέρα καταδικαστέο. Χθες βίωσα αυτό που κατέγραφα δημοσιογραφικά τόσα χρόνια και που υφίσταντο άπειρες περιπτώσεις συμπολιτών μου», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουίκ.

 

Σημειώνει ακόμη ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον αστυνομικό των ΜΑΤ που πέταξε τα χημικά, αλλά και τον επικεφαλής τους.

 

«Αντιλαμβάνομαι ότι σαφώς το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά γενικότερης θεώρησης του ποιοι αστυνομικοί στρατεύονται στα ΜΑΤ, με ποια εκπαίδευση και με ποιες εργασιακές συνθήκες. Και, βεβαίως, από το κοινοβουλευτικό μου μετερίζι, θα διερευνήσω σε βάθος τη χρησιμοποίησή τους από της εκάστοτε εξουσία με προβοκατόρικα σχέδια», επισημαίνει.

 

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι στην απρόκλητη επίθεση με χημικά εναντίον Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, δεν επιδείχθηκε κανένα ενδιαφέρον ούτε από τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ούτε καν από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ή τον Αττικάρχη. Οι κύριοι αυτοί, δεν επέδειξαν περιφρόνηση στο πρόσωπό μου. Επέδειξαν περιφρόνηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», καταλήγει.