Αντιμέτωπο με την περαίωση, την αποχή, και τα οικονομικά μέτρα βρίσκεται το κυβερνών κόμμα που παλεύει να ισορροπήσει  πάνω στο νήμα για το τι θα θεωρήσει νίκη και τι ήττα.

Νίκη θα θεωρήσει να κερδίσει εκτός τις τέσσερις περιφέρειες που θεωρούνται σίγουρες για αυτό ( Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία Θράκη) ότι άλλο παραπάνω μπορέσει. Χάνει σίγουρα απ’ ότι λέγεται στην Ιπποκράτους ,τη  Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, που πάει τη δεύτερη Κυριακή ίσως, τη  Θεσσαλία , Βόρειο Αιγαίο , Ιόνιο, και προσπαθεί να κλειδώσει υπέρ του, Πελοπόννησο, Ήπειρο, και Στερεά Ελλάδα. Για την περιφέρεια της αττικής φαίνεται ότι όλα θα κινηθούν στο πόντο με τον Γιάννη Δημαρά να μπαίνει στο δεύτερο γύρo των εκλογών μαζί με τον Γιάννη Σγουρό.
Στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κερδίσει πάνω από τέσσερις Περιφέρειες και χάσει και την αττική, τότε θεωρήστε από τώρα βέβαιες  τις πρόωρες εκλογές.
Στους Δήμους
Η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ μάλλον παραμένει ίδια.  Στη δυτική Αθήνα, κερδίζει Αγία Βαρβάρα, και Αγίους Αναργύρους  με καθαρούς πράσινους υποψηφίους, όπως και στο Ίλιον. Στο Περιστέρι, μεγαλύτερος Δήμος Αττικής, κερδίζει ο Παχατουρίδης από την πρώτη όπως φαίνεται μέχρι τώρα Κυριακή, ενώ στο Αιγάλεω δεν αμφισβητείται ο Καλογερόπουλος.  Βύρωνας Χαρδαλιάς , Κηφισιά, Χιωτάκης, Σαρωνίδα δεύτερη Κυριακή Φιλίππου και Χριστοφάκη (σύζυγος Παγκάλου) Μεσόγαια (Μαρκόπουλο, Πόρτο ράφτη) Ν. Σουρμπάτης.  
Σε άλλους δήμους με σημασία, Πειραιάς ο Γ. Μίχας, θα παλέψει και την επόμενη Κυριακή έχοντας απέναντί του έναν εκ των κ.κ. Μιχαλολιάκο και Μαντούβαλο. Στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος της Ν.Δ κ. Γκιουλέκας είναι απ’ ότι φαίνεται ο επόμενος δήμαρχος της πόλης και όχι ο Γ. Μπουτάρης που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.  Στην Πάτρα, όλα θα κριθούν την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσικόπουλο και τον αντάρτη Γ. Δημαρά (συνωνυμία).