current views are: 1

22 Νοεμβρίου 2012
Δημοσίευση18:39

Ποιους αφορά και ποιους όχι η πρόσκληση Βενιζέλου για το Συνέδριο

Δημοσιοποιήθηκε τελικά η λίστα με τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από πολλές συζητήσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Η λίστα της ΚΟΕΣ δόθηκε μέσω άτυπης ενημέρωσης, και συντάχθηκε από τον Χρήστο Πρωτόπαπα, έπειτα από συνεννόηση με τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Δημοσίευση 18:39’
αρθρο-newpost

Δημοσιοποιήθηκε τελικά η λίστα με τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από πολλές συζητήσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Η λίστα της ΚΟΕΣ δόθηκε μέσω άτυπης ενημέρωσης, και συντάχθηκε από τον Χρήστο Πρωτόπαπα, έπειτα από συνεννόηση με τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Δημοσιοποιήθηκε τελικά η λίστα με τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από πολλές συζητήσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Η λίστα της ΚΟΕΣ δόθηκε μέσω άτυπης ενημέρωσης, και συντάχθηκε από τον Χρήστο Πρωτόπαπα, έπειτα από συνεννόηση με τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Ειδικότερα, ανοιχτές παραμένουν οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ για τον Κ. Σημίτη ως πρώην πρωθυπουργό ( αλλά δεν θα πάει απ ότι λέγεται) , τον Α. Λοβέρδο, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Τιμοσίδη, τον Δημήτρη Ρέππα, τον Χρήστο Παπουτσή, τον Μ. Παπαϊωάννου, τον Κ. Γείτονα , τη Βάσω Παπανδρέου, τον Θόδωρο Πάγκαλο, τον Παύλο Γερουλάνο ακόμη και τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τον Δημήτρη Δρούτσα.

Παράλληλα καλούνται και όσοι διετέλεσαν γραμματείς του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ: Ο Μιχάλης Καρχιμάκης , ο Κ. Λαλιώτης, ο Νίκος Αθανασάκης και ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Για αντικειμενικούς λόγους δεν κλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Βενιζέλος δεν απευθύνεται στους Γιάννη Ραγκούση, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπρο Μίχο , Μαρία Τσαούση, Μίμη Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη που αποχώρησαν από μόνοι τους από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι κύριοι Γιώργος Φλωρίδης και Αλέκος Παπαδόπουλος αλλά και όσοι διεγράφησαν από το κόμμα.

Ειδικά για το θέμα των διεγραμμένων βρέθηκε η χρυσή τομή. Όσοι από τους βουλευτές έχουν διαγραφεί αλλά θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, τότε με την εγγραφή τους στην Τ.Ο αυτοδίκαια επιστρέφουν και συμμετέχουν στο συνέδριο, αν εκλεγούν σύνεδροι.

 Ανακοινώθηκε η σύνθεση της ΚΟΕΣ
 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα -και στο σημερινό κοινοβουλευτικό του μέγεθος- ο εγγυητής της σταθερότητας, της κυβερνητικής, της πολιτικής, της κοινωνικής, της εθνικής», όπως προκύπτει από την άτυπη ενημέρωση του Κινήματος για την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

Έχουμε υποστεί ήττα, σηκώνουμε ιστορικά βάρη και την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων, αλλά φθάνουμε στην «στροφή», σημειώνεται από την Ιπποκράτους, για να προστεθεί πως «λύση στις περιστάσεις αυτές υπάρχει μόνο μία: η φυγή προς τα εμπρός».

Ως το «βήμα προς τα εμπρός», κρίνεται από το κόμμα η διεξαγωγή του συνεδρίου συντακτικού χαρακτήρα, το Φεβρουάριο του 2013, όπου επιδιώκονται 3 μεγάλοι στόχοι:

  • Ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα.
  • Η δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας. Ενός ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
  • Η διατύπωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, μαζί με όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές, διανοητικές δυνάμεις της χώρας.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στο Συνέδριο, στην άτυπη ένημέρωση, αναδείχθηκαν τα ακόλουθα:

«Ανακοινώνουμε την σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου,  στην οποία αποτυπώνεται και το «προσκλητήριο» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΕΟΕΣ) – στην οποία συμμετέχουν όλες ανεξαίρετα οι θεσμικές εκφράσεις του ΠΑΣΟΚ τόσο στην κοινωνία όσο και στα κομματικά όργανα –  αποτελείται από:

Α. τους Περιφερειακές – Νομαρχιακές Επιτροπές Συνεδρίου (ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ)

Β. την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ)

Α. Οι ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ αποτελούνται από:

  • Τα μέλη της ΚΟΕΣ στον τόπο αναφοράς τους
  • Τα ενεργά μέλη Νομαρχιακών – Περιφερειακών επιτροπών
  • Τους συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές
  • Τους Δημάρχους – επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που στήριξε το ΠΑΣΟΚ
  • Τους περιφερειακούς συμβούλους
  • Τους προέδρους των Β΄βάθμιων επαγγελματικών, κοινωνικών, επιστημονικών, παραγωγικών οργανώσεων, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ

Β. Η ΚΟΕΣ αποτελείται από:

  • Την ΚΟ και τους Ευρωβουλευτές
  • Το Εθνικό Συμβούλιο που είχε εκλεγεί στο προηγούμενο συνέδριο
  • Την προηγούμενη ΚΟ (εκλογές 2009), η οποία έδωσε την πολιτική «μάχη» για να σταθεί η χώρα όρθια και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την υπέρβαση της κρίσης
  • Την Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και τα κεντρικά όργανα της Σπουδάζουσας
  • Τους Γραμματείς των ΝΕ ,ΠΕ και Επιστημόνων
  • Τους Γραμματείς Τομέων και Υπεύθυνους Περιφερειακής Ανασύστασης
  • Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων
  • Τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ και των Μονάδων Επικοινωνιακής Στήριξης και Ανάπτυξης Πολιτικής
  • Στελέχη της Νέας Γενιάς, από τα επιστημονικά και κοινωνικά κινήματα
  • Στελέχη από κινήσεις και πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς

Οι ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ  θα ορίσουν οι ίδιες  τα μέλη των Δημοτικών Επιτροπών, που θα αναλάβουν να διενεργήσουν τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Η εκλογή Συνέδρων θα γίνει από τις Δημοτικές Οργανώσεις

Γίνεται σαφές πως η συγκρότηση της ΚΟΕΣ είναι κυρίως ΘΕΣΜΙΚΗ, με προσπάθεια ενεργοποίησης – αξιοποίησης των Νέων Στελεχών από τους κοινωνικούς, παραγωγικούς, επιστημονικούς χώρους, αλλά και από τις αντίστοιχες κινήσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Από τα μέλη της ΚΟΕΣ συγκροτούνται αφ’ ενός η Γραμματεία της ΕΟΕΣ και αφ’ ετέρου οι ομάδες δουλειάς για την σύνταξη κειμένων του προσυνεδριακού διαλόγου με την συνδρομή του ΙΣΤΑΜΕ και των Μονάδων Ανάπτυξης Πολιτικών και Επικοινωνιακής Στήριξης».

Τέλος, από την Ιπποκράτους προέκυψε πως το επόμ,ενο διαστημα θα αναληφθούν οι εξής πολιτικές πρωτοβουλίες:     

  • Το forumγια το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης               
  • Την πρωτοβουλία Νέων Ανθρώπων που βρίσκονται εκτός και εντός ΠΑΣΟΚ αλλά πιστεύουν στις αρχές και προοπτικές μας για τη «συνδιάσκεψη της Κερδισμένης Γενιάς»              
  • Τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Νότου που θα γίνει στην Ελλάδα   
  • Τη διάσκεψη για το νέο σύστημα διακυβέρνηση, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις αλλαγές στα όρια του πολιτικού ανταγωνισμο        
  • Την διάσκεψη για το Μεταναστευτικό και την  Ασφάλεια  Την ανάπτυξη των Δικτύων Κοινωνικού Εθελοντισμού         
  • Τις περιφερειακές διασκέψεις που θα γίνουν για την ανάπτυξη της ταυτότητας του κάθε τόπου

σχετικα αρθρα