Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, σε δηλώσεις τους μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, έδωσαν το στίγμα της παράταξής τους για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και μίλησαν για τη σημασία που αποδίδουν σε αυτές.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 812ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι θα πρέπει κάποιοι να πάψουν να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε πως μέσα από τις εκλογές πρέπει να προβληθεί το ανθρώπινο αυτοδιοικητικό πρόσωπο και όχι το κομματικό. «Τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να περιμένουν. Εμείς επί οκτώ χρόνια αγκαλιάσαμε την κοινωνία. Δύναμή μας είναι ο λαός και μόνο ο λαός», είπε, ενώ ερωτηθείς για τα μηνύματα που λαμβάνει, σημείωσε ότι είναι πολύ θετικά, αλλά, όπως τόνισε, «η κάλπη είναι κάλπη».

Στις Σέρρες άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Μάρκος Μπόλαρης, υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά επισήμανε: «Συμμετέχουμε στη μάχη έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που επέλεξαν να μάχονται στην ελληνική περιφέρεια και γι’ αυτό το λόγο έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη για το τελικό αποτέλεσμα που θα είναι θετικό, θα είναι νικηφόρο. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν τη μεταβίβαση εξουσιών από το κέντρο την περιφέρεια θετικά και ανταποκρίνονται με αυξημένη υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντίστοιχη με το μέγεθος του θεσμού».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του κ. Ψωμιάδη στο εκλογικό του κέντρο στη Θεσσαλονίκη, τη χαρακτήρισε ως έκφραση συγγνώμης προς το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας για την προηγηθείσα απρεπή συμπεριφορά του και πρόσθεσε: «Ελπίζω τη συγγνώμη να την εννοεί και να το θυμάται στο δημόσιο βίο του. Είναι σημαντικό να μην είναι ένα επικοινωνιακό τρικ σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει γιατί αν πρόκειται περί αυτού ισχύει η λαϊκή ρήση που λέει ότι από τότε που εφευρέθηκε η συγγνώμη έχει χαθεί το φιλότιμο».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε: «Όλοι μιλούν για την ελπίδα και ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Ψωμιάδης και οι αρχηγοί τους, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς. Εγώ αναρωτιέμαι ποια ελπίδα, αυτήν που δολοφόνησαν, αυτή που ουσιαστικά σκότωσαν με τις επιλογές τους; Εύχομαι μετά τις 7 το απόγευμα, μετά τη διαδικασία αυτή, να ανθήσει η ελπίδα επιτέλους και όλοι να έχουμε μια προοπτική για μια καλύτερη Ελλάδα».