Ο Γιώργος Παπανδρέου πριν απο  λίγο μίλησε τηλεφωνικά με το Γιάννη Ραγκούση και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης -όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές- ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και για τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις τηλεφωνικές μετρήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε με την σειρά του να μάθει εάν ο κ. Παπανδρέου επιλέξει το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να παρακολουθήσει την διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων ή θα παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε σαφή απάντηση αφού φαίνεται να μην έχει ακόμα αποφασίσει. Πάντως αμέσως μετά την μετάδοση ασφαλούς ποσοστού ψήφων ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Ζάππειο Μέγαρο(πλήρης επιβεβαίωση του “ΝΡ”) προκειμένου να κάνει δηλώσεις.
Εάν ο Πρωθυπουργός εξαγγείλει εκλογές ή όχι ουδείς μπορεί να πει αυτή την ώρα με βεβαιότητα. Οι πιο ψύχραιμοι πάντως ισχυρίζονται οτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει για στήριξη του ελληνικού λαού της πολιτικής του αφού η ανάγνωση των αποτελεσμάτων -ανεξάρτητα πως θα έχουν διαμορφωθεί- θα γίνει με βάσει την οριστική επιλογή του κ. Παπανδρέου για την επόμενη μέρα.