Κυβερνητικά στελέχη έχουν εδώ και αρκετή ώρα επιδοθεί σε έναν αγωνιώδη  επικοινωνιακό μαραθώνιο προκειμένου να καλύψουν την ενδεχόμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ  σε μεγάλο αριθμό Περιφερειών και Δήμων σε ολόκληρη τη  Επικράτεια.

Όπως ήδη έγραψε το “NP” η ανάγνωση των αποψινών εκλογικών αποτελεσμάτων θα γίνει ανάλογα με το τι έχει αποφασίσει να πράξει την επομένη ο κ. Παπανδρέου.
Ήδη -όπως έγραψε το έγκυρο site “ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ”- ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, συνεπικουρούμενος από τον κ. Παναγόπουλο της ALCO,  διαρρέει την πληροφορία ότι προηγείται στην Περιφέρεια Αττικής ο κ. Σγουρός και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον κ. Δημαρά. Συγκεκριμένα: 25% για τον κ. Σγουρό, 20% για τον  κ. Κικίλια και 17% για τον κ. Δημαρά
Το γεγονός ότι και αρκετά ΜΜΕ του εξωτερικό, με πρώτο Bloomberg,
επισημαίνουν ότι η μάχη θα κριθεί στην Αττική δείχνει τον ευρύτερο σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος. Γιατί αυτό που διαφαίνεται είναι ότι σε όλη την Επικράτεια το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Οι επιτελείς του κ. Παπανδρέου θέλοντας να διερμηνεύσουν κατά το δοκούν το αποψινό αποτέλεσμα αλλά και να διαχειριστούν το πολιτικό ζήτημα που θα προκύψει, επιμένουν ότι το ζήτημα των όποιων αποφάσεων του Πρωθυπουργού έχει κατά κύριο λόγο να κάνει αποκλειστικά(!) με το αποτέλεσμα στην Αττική.
Είναι πασίδηλο ότι επιχειρείται να επισκιαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα στις υπόλοιπες περιοχές της της χώρας ώστε το ανάγνωσμα που ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου να είναι περισσότερο εύπεπτο.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους μετά τις 7μμ. Εν συνεχεία θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παρακολουθήσει την διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων και όταν κριθεί σκόπιμο και φυσικά μετά από σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες θα μεταβεί στο Ζάππειο για να προβεί σε ανακοινώσεις.