«Η αποστασία ξεκινά πάντα από έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Καλό ταξίδι, είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες», σημειώνουν με επίσημη ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δίνοντας έτσι συνέχεια στη σειρά των «εκρηκτικών» λεκτικών αντεγκλήσεων ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο και το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, Γιάννη Μανώλη.
Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης από το πρωί τόνιζε, από τα ερτζιανά, ότι είναι ήδη «παρελθόν» για το κόμμα του Πάνου Καμμένου. «Ας μου κάνει μήνυση. Υπάρχουν μαρτυρίες βουλευτών και στελεχών. Να μου φέρει στοιχεία ότι κάνω αποστασία... Θα ήταν χειρότερο να παραμείνω σε ένα κόμμα που ο Καμμένος λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ», εκτίμησε ο Γιάννης Μανώλης.

Στο πλαίσιο νέας ραδιοφωνικής συνέντευξής του, το πρώην, πλέον, στέλεχος των ΑΝΕΛ, υποστήριξε πως αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραιτηθεί της ασυλίας του, θα τον μηνύσει.

Συγκεκριμένα όπως ειπώθηκε, «Κάνω τον σταυρό μου... Εμαθα ότι ήμουν έμμισθος υπάλληλός του. Δεν το ήξερα μέχρι τώρα. Βέβαια αυτός έχει την ασυλία να έχετε υπόψη σας, εγώ δεν έχω καμιά ασυλία... Αυτά που ακούω και για άλλους ότι είναι έμμισθοι κ.λπ είναι συκοφαντίες κι αν ο κ. Καμμένος δηλώσει αύριο ότι παραιτείται της βουλευτικής ασυλίας εγώ θα του κάνω μήνυση. Ας μου κάνει αυτός μήνυση για το non paper που είπα, εδώ απειλούσε ότι θα έκανε στον πρόεδρο της δημοκρατίας και δεν έκανε».