Κουρουμπλής: «O Παπανδρέου έχει ευθύνες για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου και την λίστα Λαγκάρντ»

Κουρουμπλής: «O Παπανδρέου έχει ευθύνες για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου και την λίστα Λαγκάρντ»
«Ο πρώην πρωθυπουργός έχει πρωτίστως πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο λειτουργίας των υπουργών του, εάν γνώριζε έχει ευθύνες για την υποβάθμιση του θέματος, εάν πάλι δεν γνώριζε όπως όφειλε, καθίστανται επικίνδυνος και ανίκανος να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Αχελώος TV για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου και της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Κουρουμπλής σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν είναι η μόνη υπόθεση που πρέπει να ελεγχθεί από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ενώ ζήτησε να επεκταθεί η έρευνα και ο έλεγχος στα τελευταία δέκα χρόνια όπως λέει και ο σχετικός νόμος. «Ο τρόπος διαχείρισης της συγκεκριμένης υπόθεσης απέδειξε ότι, κάποιοι εννοούν να κυβερνούν την χώρα στην φεουδαρχική λογική και στην λογική του τιμαρίου» είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα του φέρει σχετικό νόμο, που θα προσδιορίζει ότι χρήματα που θα συγκεντρωθούν από διάφορες διασταυρώσεις και φορολογικούς ελέγχους, θα επιστρέφονται άμεσα στο Κράτος: «Το ζήτημα δεν είναι να αποδοθούν μόνο πολιτικές ευθύνες,  αλλά αυτοί που κέρδισαν χρήματα εις βάρος του ελληνικού λαού να πληρώσουν».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο