Την πρρομήθεια ανταλλακτικών για 67 κινητήρες αεροσκαφών F16 BLOCK 52+, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, η προμήθεια θα διενεργηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 183,7 εκ. ευρώ, κατανεμημένο σε 5 έτη.

Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους. Η χρονιά αυτή να είναι χρονιά της αισιοδοξίας, να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε λίγο, το χρειαζόμαστε όλοι και να δούμε τις πρώτες αχτίδες φωτός. Είχαμε την πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για θέματα αρμοδιότητος του για την καινούρια χρονιά. Το θέμα είναι γνωστό. Ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις για να προχωρήσουμε. Είναι δεδομένη η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η χώρα από πλευράς εθνικής ασφάλειας, άμυνας, να παραμείνει πλήρως θωρακισμένη. Και λαμβάνονται όλες οι σχετικές μέριμνες και φροντίδες.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό και θέματα που αφορούν γενικότερα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ενδιαφέρον του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι διαχρονικό για τους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το μήνυμα που μας ζήτησε να μεταφέρουμε είναι μήνυμα επαίνου, δημοσίου επαίνου για το έργο που επιτελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις από όλους και όλες που υπηρετούν εκεί. Ένα έργο που δείχνει αφοσίωση στην αποστολή, που αναθέτει στις Ένοπλες Δυνάμεις το Σύνταγμα, ο λαός μας και η πατρίδα μας. Να είστε καλά, χρόνια πολλά».
TAGS