«Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του», δήλωσε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν την υπόθεση και θα κριθούν από τον πολιτικό τους χώρο, σημειώνοντας ότι το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. 

Τόνισε, ακόμα, ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

Αναφερόμενος στη διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι πιθανότατα θα διεξαχθεί δίκη, διότι -όπως είπε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Γ.Παπακωνσταντίνου διέγραψε πρόσωπα από τη λίστα. «Αυτό είναι ποινικό αδίκημα» κατέληξε.