Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εκτοξεύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατηγορώντας τον ότι συγκαλύπτει τον κ. Παπακωνσταντίνου μη απαντώντας στις ερωτήσεις του κόμματος για ΟΔΔΗΧ ΤΑΙΠΕΔ και ΚΑΕ.
Όπως υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, «σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε σαφέστατη παρέμβαση και μεθόδευση του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και την εκμετάλλευσή του από ιδιώτες, τη διόγκωση του ελλείμματος και την είσοδό μας στο ΔΝΤ και τη ''δωρεά'' εκατομμυρίων ευρώ σε τρίτους από τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου μέσω των ΚΑΕ Α.Ε.».

Τονίζουν μάλιστα ότι «η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, αφού υπάρχουν σαφέστατα ευθύνες αξιόποινες προς τέλεση αδικημάτων κατά του ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού, γι’ αυτό οφείλει να απολογηθεί αυτός και οι διάδοχοί του».

«Προφανώς, ο κ. Στουρνάρας συγκαλύπτει τον κ. Παπακωνσταντίνου για ευνόητους λόγους, αφού η μη απάντηση για μήνες σοβαρών θεμάτων που εμπίπτουν σε ενέργειες του πρώην Υπουργού προσδίδει στον κ. Στουρνάρα την ιδιότητα του συνενόχου», καταλήγουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.