Ο βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Μιχελάκης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Η τοποθέτηση του κ. Μιχελάκη στο Ινστιτιούτο Κ.Καραμανλής έγινε γνωστή με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για την απόφασή του να μου αναθέσει την προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
        
Αισθάνομαι βαρύ το χρέος, καθώς την ίδια θέση υπηρέτησαν κορυφαία και ιστορικά στελέχη της Παράταξής μας. Αλλά και διότι, στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Πατρίδα μας, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» έχει να επιτελέσει πολυσήμαντο έργο.    
     
Ιδίως σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη γόνιμου πολιτικού διαλόγου για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, τη χρηστή διακυβέρνηση, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.
        
Δεσμεύομαι να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του Προέδρου μας, με διαρκή εντατικοποίηση των δράσεων του Ινστιτούτου και συνεχές άνοιγμά του σ’ ολόκληρη την Κοινωνία».