Την γραμμή που θα ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωσταντίνου εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης σε σημερινή του συνέντευξη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 είπε μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται χωρίς υποχωρήσεις να προχωρήσουν ώστε η κοινωνία να πιστέψει στους θεσμούς. «Όποιος παρανόμησε και αποδειχθεί να πάει στον Κορυδαλλό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ επέρριψε ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωσταντίνου, για τη λίστα Λαγκάρντ και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Βενιζέλο, συμπλέουν με την γραμμή του αρχηγού του Κινήματος για την υπόθεση, η οποία αφορά στην μη μεμπτή διαχείριση Βενιζέλου του περίφημου στίκ με τα ονόματα της λίστας.

Ένας εκ των βουλευτών που στηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, επεσήμανε σε πολιτικό επίπεδο ότι ορισμένοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, οι πολιτικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου υπάρχουν. Δεν χρειάζεται ο Βενιζέλος να είναι στο κάδρο».

Υποστηρικτές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι φυσικά και στελέχη της Ν.Δ. Ειδικότερα, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε με νόημα ότι «ο ίδιος ο Παπακωνταντίνου με σαφή και καθαρό τρόπο δεν λέει ότι ο Βενιζέλος έκανε την αλλοίωση».

Κατά του υπουργού των Οικονομικών στράφηκε και η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη η οποία άφησε αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. «Τα χαρίσματα και τα ταλέντα του Παπακωνσταντίνου, ήταν εφικτά μόνο όσο ήταν στην εξουσία ο Παπανδρέου» δήλωσε.

Στη γραμμή Ιπποκράτους κινήθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έκανε λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί μικροπολιτική στρατηγική που ωφελεί μόνο τη Χρυσή Αυγή. Κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, υποστηρίζοντας ότι «Για τον Παπακωνσταντίνου υπάρχουν ενδείξεις σαφείς και πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ προσεκτικός».  

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, Θεοδώρα Τζάκρη με δηλώσεις της πήρε αποστάσεις από τη γραμμή αντεπίθεσης που χάραξε το κόμμα της. «Υπάρχει πολιτικό λάθος και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σε όλους τους υπουργούς των Οικονομικών για τη λίστα» σημείωσε.

Β.Γ.