Δημήτρης Αβραμόπουλος: Στόχος η επίτευξη συναινετικής εξωτερικής πολιτικής

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Στόχος η επίτευξη συναινετικής εξωτερικής πολιτικής
H περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Σε ανταπόδοση για τη «θεσμική συνδρομή» του υπουργείου Εξωτερικών στην προετοιμασία της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Βραζιλία και την Αργεντινή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της περιοδείας του.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι στόχος είναι η «καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό» και η επίτευξη «συναινετικής εξωτερικής πολιτικής». Δεδομένου δε, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα, ο «καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων» διευκολύνει για την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.

Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης «η αντιγραφή μοντέλων», αλλά η «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι προτεραιότητα του κόμματός του είναι η ανάπτυξη «πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής» και ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της χώρας μας με τη λατινική Αμερική.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο