Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ την ίδια ώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την εξέταση μαρτύρων-κλειδιά για την υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.


Περί τις 8 το βράδυ της Πέμπτης έφτασε στην οικία του στην Κηφισιά ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνοδευόμενος από τρεις άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, χωρίς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ο πρώην «τσάρος» επέστρεψε στην Ελλάδα από την Ολλανδία όπου πέρασε την εορταστική περίοδο (χώρα καταγωγής της συζύγου του) και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μιλήσει για την πολύκροτη υπόθεση στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης εξετάζουν στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, με δύο συνεργάτες να καταθέτουν σήμερα.

Τα δύο πρόσωπα κλήθηκαν ενώπιον των εισαγγελέων να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να αποσαφηνιστεί η πορεία των γεγονότων που ακολούθησαν την παραλαβή εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου της επίμαχης λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC, το 2010, από την τότε ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού κλήθηκαν να απαντήσουν όσα γνωρίζουν για το πώς και από ποιον μεταγράφηκε το περιεχόμενο του cd σε ηλεκτρονικό στικάκι, ποιος κλήθηκε να προβεί στη μετεγγραφή του υλικού και εφόσον γνωρίζουν, ποιος αφαίρεσε από το επίμαχο αρχείο τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, οι δικαιούχοι των οποίων είναι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού, τα ονόματα των οποίων φέρονται να σβήστηκαν από τη λίστα, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να περάσουν το κατώφλι των δύο εισαγγελέων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων.

Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν εκ νέου για κατάθεση οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης.