Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά τις καταγγελίες για κακοποίηση ανήλικου Πακιστανού στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τονίζει ότι οι υπεύθυνοι του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και «δεν έχουν διαβάσει τη διάψευση της καταγγελίας για δήθεν "βασανισμό" 14χρονου Πακιστανού και τις ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν το ψευδές των συγκεκριμένων ισχυρισμών»


«Ή ακόμη χειρότερα, θέλουν να παίξουν την ίδια χιλιοπαιγμένη κασέτα, αδιαφορώντας για την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα», προσθέτει το υπουργείο.

Συνεχίζοντας, χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τους έλληνες αστυνομικούς. Όπως υποστηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί αβασάνιστα, ακόμη και όταν αυτές διαψεύδονται, όλες τις καταγγελίες εις βάρος των αστυνομικών, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση.

«Αλλά είναι και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον τους, όπως τον χθεσινό τραυματισμό αστυνομικών, κατά τη διάρκεια ελέγχων στα Εξάρχεια. Τουλάχιστον, ας σιωπούν αντί να προκαλούν», καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπουργείο θεωρεί περιττή τη διερεύνηση περιστατικών αυθαιρεσίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του Κόμματος, υποστηρίζει ότι το υπουργείο από «κεκτημένη ταχύτητα αντιπαράθεσης ψεύδεται και συκοφαντεί για άλλη μια φορά προκειμένου να διαστρεβλώσει τις θέσεις του κόμματος».

«Θεωρεί διάψευση μία υπηρεσιακή ανακοίνωση η οποία δεν απαντά στο σύνολο των καταγγελιών. Τη διερεύνηση περιστατικών πιθανής αυθαιρεσίας και απάνθρωπης συμπεριφοράς, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση τη θεωρεί περιττή και εγκαινιάζει νέα μέθοδο αποφυγής της» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση προς τον Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι ο «τελευταίος που δικαιούται να μιλά για τους αστυνομικούς και το σύνολο των ένστολων πολιτών είναι ο υπουργός δημόσιας τάξης και η κυβέρνηση. Είναι αυτοί που με τις μνημονιακές πολιτικές τους αφού τους εξαθλίωσαν και κάνουν σχεδόν αδύνατη την επιβίωση των ίδιων και των οικογένειών τους, τους χρησιμοποιούν από τη μια για να κτυπήσουν τους αγώνες του λαού και από την άλλη τους ρίχνουν απροστάτευτους στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».