Διμέτωπη επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και το θέμα της προανακριτικής, εξαπέλυσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Όλοι μαζί (της συγκυβέρνησης) καλύπτουν τον κύριο αίτιο αυτής της κατάστασης: το Γιώργο Παπανδρέου, παρατήρησε ο κ. Καμμένος μιλώντας στο ρ/σ Αlpha 989 και ταυτόχρονα έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ «να βγει από το κάδρο της λίστας Λαγκάρντ» ο πρώην πρωθυπουργός.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, συμπλήρωσε, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους βουλευτές να παραπέμψουν τον κ. Παπανδρέου, κάτι που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σύσταση προανακριτικής χρειάζεται τη στήριξη 30 βουλευτών και η ΚΟ του κόμματος αριθμεί -μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις- 18 βουλευτές).

Εν τω μεταξύ κάλεσμα σε όσους βουλευτές απαιτούν προανακριτική και για το Γ. Παπανδρέου να συνυπογράψουν τη δική της πρόταση, απηύθυνε η Χρυσή Αυγή.

«Η Χρυσή Αυγή απαιτεί τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου. Καλούμε όσους βουλευτές φώναζαν τους τελευταίους μήνες για την ενοχή Παπανδρέου, να συνυπογράψουν την πρότασή μας, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.