Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει σε βάθος ο έλεγχος για τις επιχορηγήσεις στις τριτοβάθμιες αγροτικές Οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ από το 1994 μέχρι σήμερα, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.
«Η εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι σαφής: ο έλεγχος στις τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις πρέπει να προχωρήσει σε βάθος για ολόκληρη την περίοδο από το 1994 μέχρι σήμερα για να μην υπάρχουν ερωτηματικά και σκιές στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, καθώς όπως είπε, ο ελληνικός λαός και πρωτίστως οι αγρότες αξιώνουν να πληροφορηθούν υπεύθυνα πού διατέθηκαν τα σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία επιχορηγηθήκαν από τον ΕΛΓΑ οι αγροτικές οργανώσεις.

«Βούληση της κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε προσωπικά ο πρωθυπουργός, είναι η κατάργηση της παράλογης αυτής χρηματοδότησης, εν μέσω οικονομικής κρίσης, στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός και επανέλαβε ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέφουν πλέον σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων.