current views are: 1

4 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση16:01

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ σε MEGA, Mπόμπολα και Πρετεντέρη

Σφοδρή επίθεση σε MEGA, Μπόμπολα και Γιάννη Πρετεντέρη πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, αφήνοντας αιχμές για το δάνειο των 98 εκατ. που πήρε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Δημοσίευση 16:01’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση σε MEGA, Μπόμπολα και Γιάννη Πρετεντέρη πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, αφήνοντας αιχμές για το δάνειο των 98 εκατ. που πήρε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Σφοδρή επίθεση σε MEGA, Μπόμπολα και Γιάννη Πρετεντέρη πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, αφήνοντας αιχμές για το δάνειο των 98 εκατ. που πήρε ο τηλεοπτικός σταθμός.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαντώντας σε χθεσινοβραδινό σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη επισημαίνει ότι θα προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία που θα συνδέουν ποινικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, του απευθύνει ερωτήματα για το δάνειο της «Τηλέτυπος», όπως και για τις καταθέσεις του Φώτη Μπόμπολα στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.

Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

– Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;

– Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

– Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ;

– Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.
 
Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού».

Σκουρλέτης: Ζήτησα να διαβάσουν την ανακοίνωση και αρνήθηκαν

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ -και με σχετική ανάρτησή του στο Twitter- ανέφερε ότι επικοινώνησε με το κανάλι, ζητώντας να αναγνωσθεί στον αέρα η ανακοίνωση του κόμματος, όμως οι υπεύθυνοι του MEGA, αρνήθηκαν.

«Πρόκειται για σχολές δημοσιογραφίας που δεν υπηρετούν την ενημέρωση αλλά άλλες σκοπιμότητες» είπε με νόημα.

MEGA: Το δάνειο φτάνει τα 10 εκατ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, μέσω της Όλγας Τρέμη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, διέψευσε το γεγονός ότι ο σταθμός πήρε δάνειο 98 εκατ., επισημαίνοντας ότι οι πέντε τράπεζες έδωσαν το ποσό των 10 εκατ. από τα οποία μόνο τα 8,5 δόθηκαν στο σταθμό.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η εταιρεία «Τηλέτυπος» για να πάρει το δάνειο υποθήκευσε περιουσιακά στοιχεία 140 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά σχετική ανακοίνωση:

«Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατ. ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δάνειο (από 5 τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατ. ευρώ- με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες μάλιστα για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατ. ευρώ, απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί πως του δανείου, προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 10 εκατ. ευρώ».

Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η Τηλέτυπος Α.Ε. φέρεται να έχει γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές του ΧΑ ότι έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ.


σχετικα αρθρα