Αιχμές κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε, ενώ την ίδια ώρα κάνει λόγο για πολιτική συγκάλυψης εκ μέρους των μνημονιακών εταίρων για τη λίστα Λαγκάρντ

Συμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η πολιτική συγκάλυψης εκ μέρους των μνημονιακών εταίρων και περιορισμού του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί την τελευταία μάχη υπεράσπισης ενός φαύλου πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και κατέστησε τη διαπλοκή καθεστωτική δομή». 


Σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και την άρνησή του να παρουσιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην ανακοίνωση το κόμμα αναφέρει πως σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε προς το σταθμό δεν πήραμε απάντηση.

«Τα επαναδιατυπώνουμε: ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων; Είναι εντός της λίστας «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού; Όσον αφορά δε στο ύψος του δανείου τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι από την ανακοίνωση του “Χρηματιστηρίου Αθηνών“. Την ίδια, όμως, δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.