Φουντώνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο για χυδαίες επιθέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «με βάση το ανεκδιήγητο επιχείρημα ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε τη λίστα στο “συρτάρι/σεντούκι/μαξιλάρι“ του». 

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει για «πολλοστή φορά» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι το ΣΔΟΕ είχε τη λίστα προτού αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεπώς δεν τίθεται θέμα απόκρυψης. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει τα πυρά του σε αυτόν που αντέδρασε τον Οκτώβριο, όταν κάποιοι είπαν το απίθανο πως το ΣΔΟΕ δεν έχει τη «λίστα» που του είχε σταλεί και είχε μελετηθεί ήδη από αυτό! Εστιάζει τα πυρά του σε αυτόν που κατέστησε εφικτή τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκάλυψη παρανόμων ενεργειών! Σε απόδειξη δε του προφανούς, λίγες ημέρες αργότερα η «λίστα» δημοσιεύεται από περιοδικό, στο οποίο την έδωσε κάποιος που την είχε και ισχυριζόταν ότι δεν την «κράτησε»! Ο δε ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με πάθος τον δημοσιογράφο/εκδότη που παρέλαβε από την «πηγή», επεξεργάστηκε και δημοσίευσε τα στοιχεία της «λίστας». Ακόμη περιμενουμε την απάντηση του κ. Τσίπρα στο ερώτημα γιατί προστατεύει πολιτικά αυτόν που συγκαλύπτει κάποιον ψευδόμενο» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» τον κ. Διώτη για το οποίο αναφέρει ότι είχε ήδη την λίστα στα χέρια του είχε εξετάσει το περιεχόμενό της και ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο δύο ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Έπρεπε να δώσει εντολή ελέγχου; Μα ο ίδιος ο κ. Διώτης είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οτι η αποστολή του υλικού στο ΣΔΟΕ τον Ιούνιο 2011 συνιστούσε τέτοια εντολή την οποία και εκτέλεσε παραλαμβάνοντας το υλικό και αξιολογώντας το περιεχόμενό του. Έπρεπε να πει σ’ έναν έμπειρο πρώην εισαγγελικό λειτουργό, που χειρίστηκε υποθέσεις τρομοκρατίας, ότι ένα μη νόμιμο αποδεικτικό μέσο μπορεί να λειτουργήσει ως «πηγή πληροφοριών» και να συνδυαστεί με νόμιμους ελέγχους και νόμιμα αποδεικτικά μέσα, η συγκέντρωση των οποίων είχε καταστεί εφικτή λόγω της άρσης του τραπεζικού απορρήτου, που νομοθέτησε ο κ. Βενιζέλος και καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Το είπε και αυτό παρότι ήταν αυτονόητο και προφανές. Αν το ΣΔΟΕ, μέσω του επικεφαλής του, ήθελε κάποια περαιτέρω οδηγία από τον υπουργό, μπορούσε φυσικά να το θέσει σε μια από τις πολλές συσκέψεις για θέματα φοροδιαφυγής, μπορούσε να ζητήσει νέα κατ’ ιδίαν συνάντηση, μπορούσε, μετά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου να το θέσει στους τρεις επόμενους υπουργους που μεσολάβησαν μέχρι την αποχώρηση του κ. Διώτη. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν έγινε ποτέ» αναφέρεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και προσωπικά ο κ. Τσίπρας δεν αρκείται σε αυτά. Πηγαίνει ακόμα πιο πέρα στην χυδαιότητά του, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε δύο εκλογές έχοντας τη «λίστα» στη διάθεσή του και άρα μπορεί να εκβίασε πρόσωπα που περιέχονται σε αυτήν για πολιτική στήριξη! Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια; Πώς ειναι δυνατόν να λέει ο ίδιος ο κ.Τσίπρας μια τέτοια ακραία συκοφαντία χωρίς κανένα στοιχείο, έτσι εν ψυχρώ; Υπό την έννοια αυτή, ο εκάστοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ που μπορεί να θέσει οποιονδήποτε στο στόχαστρο της υπηρεσίας του, μπορεί να γίνεται θύμα μιας τέτοιας αδίστακτης συκοφαντικής κατηγορίας; Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια ένδειξη; Όχι. Ας σιωπήσει, λοιπόν, και ας ζητήσει συγγνώμη. Και η πολιτική αθλιότητα έχει όριο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικό θέμα: Δικομματική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με φόντο τη λίστα Λαγκάρντ