Με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή άρθρο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Φαήλου Κρανιδιώτη, στην εφημερίδα «Δημοκρατία», στο οποίο χρησιμοποιεί υποτιμητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την πολιτική αλλά και για στελέχη του κόμματος.
Στο άρθρο του ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρει ότι «ο ιδανικός άνθρωπος, ο πολίτης που είναι αξιότερος όλων τιμής, υπόληψης και προστασίας, για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ “Βίλα Αμαλία“ είναι Πακιστανός/Αφγανός/Σομαλός κ.λπ., gay λαθρομετανάστης, που εκτρέφει καρέτα-καρέτα, ζει σε “κοινωνικό χώρο“, ήγουν κατάληψη, και πουλάει απλωμένα στη λινάτσα τα λαθραία της Καμόρα».

«Εκεί δίνουν τα ρέστα τους οι “σκουρλέτηδες“ και η Κλάραμπελ της γνωστής προοδευτικιάς οικογενείας. Δώσε τους μειονότητα και παρ' τους την ψυχή. Πέφτουν τ’ ανάσκελα από την έκσταση» προσθέτει. «Άμα είσαι Έλληνας, χριστιανός ορθόδοξος, ανήκεις στη συντριπτική πλειονότητα που θέλει, φευ, τάξη και ασφάλεια, ή νόμιμος μετανάστης, που σέβεσαι τη χώρα που σε φιλοξενεί, οικογενειάρχης και δουλευτής, που δεν κλέβεις, δεν πουλάς πρέζα, γυναίκες, λαθραία, που δεν διακινείς, απαγάγεις και εκβιάζεις συμπατριώτες σου, τότε δεν έχεις τύχη. Δεν σε πιάνει το αριστερόμετρο των φασιστοειδών αντιλήψεων της Κουμουνδούρου. Είσαι μπανάλ» σημειώνει.

Παράλληλα ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλά μεταξύ άλλων και για «ψωραλέους ψευτοπροοδευτικούς», ενώ αναφέρεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σε ένα άθλιο άρθρο στην εφημερίδα Δημοκρατία, ο στενός συνεργάτης και επί έτη έμπιστος του κ. Σαμαρά, κ. Κρανιδιώτης προβαίνει σε ένα κήρυγμα μίσους, μνημείο εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, το οποίο θα ζήλευε ακόμα και η Χρυσή Αυγή».

«Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στο εάν αποδοκιμάζει αυτήν την ακραία και επικίνδυνη τοποθέτηση ή αν είναι διατεθειμένη να καθοδηγείται από μια δράκα ακροδεξιών, επικίνδυνων και εμπαθών συμβούλων» προστίθεται.

«Όσο δεν το κάνει θεωρούμε ότι αυτός ο “εμετικός λίβελος“ είναι η επίσημη κυβερνητική γραμμή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Φαήλος Κρανιδιώτης: «Σπάσανε νύχια στην Κουμουνδούρου»

Με μια νέα ανακοίνωση ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανταπαντά στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «σπάσανε νύχια, σκίστηκαν καλσόν. Κοπετός στην Κουμουνδούρου».