Απάντηση στις βολές που εξαπολύονται από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εναντίον του Οδυσσέα Βουδούρη και του ιδίου για την πρόθεσή τους να ψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ έδωσε ο Πάρις Μουτσινάς τη Δευτέρα.
«Δεν είμαστε εμείς εκτός γραμμής, η ηγεσία κάνει συμβιβασμούς. Θεμιτό να θέλει η ηγεσία να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι κατανοητό. Αν τα ξέραμε αυτά προεκλογικά δεν θα ήμασταν καν στη ΔΗΜΑΡ», υποστήριξε ο κ. Μουτσινάς, μιλώντας στο Βήμα FM 99.5.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο Πάρις Μουτσινάς επισήμανε: «Πρέπει να πάει σε βάθος η έρευνα και όποιος έχει ευθύνες να τιμωρηθεί. Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τον Ευ.Βενιζέλο και πρέπει να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Βουλής».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Δεν είμαστε εκτός γραμμής, η ηγεσία κάνει συμβιβασμούς. Είναι θεμιτό να θέλει η ηγεσία να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι κατανοητό. Αυτοί άλλαξαν τακτική. Αν μας τα είχαν πει αυτά προεκλογικά, δεν θα ήμασταν καν μέλη της ΔΗΜΑΡ».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ουδέποτε συζητήθηκε στο κόμμα τι θα πρέπι να πράξει για την υπόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά υπήρξε ένα τηλεφώνημα που έλεγε τι θα πρέπει να ψηφίσουν οι βουλευτές. «Ζητήσαμε να βρεθούμε για να το συζητήσουμε. Δεν είναι σοβαρό θέμα αυτό για να συζητηθεί;» κατέληξε ο κ. Μουτσινάς.