Μέχρι τις 6 σήμερα το απόγευμα αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την πρόταση του για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από χθες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη και νομικά τεκμηριωμένη και από το πρωί έχει ξεκινήσει η διαδικασία της συλλογής των υπογραφών εξ ου και η μικρή καθυστέρηση για την κατάθεση της καθώς επιδιώκεται να την υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ πριν από λίγο, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Νίκος Βούτσης σε δήλωση του επανέλαβε ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να στοχοποιήσουμε ούτε πρόσωπα ούτε πολιτικές παρατάξεις.

«Η αναζήτηση των ποινικών ευθυνών στοχεύει στην αναζήτηση της αλήθειας. Η λίστα Λαγκάρντ είναι η κορυφή του παγόβουνου ανάμεσα σε δεκάδες άλλες λίστες που κρύβουν την διαπλοκή και ότι συνέβη και οδήγησε την χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Χρ. Κλ.