Ζήτημα χρόνου είναι η δημιουργία νέων κομμάτων σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο. 
Σε συνάντηση που είχε με ομάδα δημοσιογράφων και εκδοτών της Πάτρας, ο κ. Νικολόπουλος εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό, η κυβερνητική «τριανδρία» να προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο ώστε να προκαλέσει βουλευτικές εκλογές το καλοκαίρι του 2014 - μαζί με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές - ωστόσο μεσολαβούν μέχρι τότε 18 μήνες, διάστημα που το χαρακτήρισε «πολύ μεγάλο και δύσκολο».

«Όλοι μα όλοι, παραδέχονται πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα. Όμως κάτι τέτοιο είναι το πιο πιθανό με βάση τα δεδομένα που ξέρουμε ότι θα ισχύουν, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, οπότε και θα γίνουν οι εκλογές στην Γερμανία. Για παράδειγμα, βλέπετε και ακούτε ήδη από παντού ότι τα έσοδα πάνε φούντο. Τι σημαίνει αυτό, αν όχι νέα μέτρα; Οι αντοχές της κυβέρνησης μετράνε μέρα με την μέρα και μήνα με τον μήνα, λοιπόν. Και οι 18 μήνες είναι πολύς, πάρα πολύς χρόνος…» έλεγε ο Αχαιός πολιτικός.

«Ζούμε την απόλυτη αποσύνθεση. Αυτό σημαίνει πως είμαστε κοντά σε μια νέα σύνθεση…» είπε, εκτιμώντας πως είναι θέμα χρόνου η δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών…