Συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο θα έχει την Τρίτη ο βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώτου, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» και την προανακριτική επιτροπή.

Εξάλλου, ο κ. Νικολόπουλος θα έχει επαφές και με τους ανεξάρτητους βουλευτές, που συνιστούν πλέον μία πολύ ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη, στην κατεύθυνση εύρεσης μιας κοινής συνισταμένης απέναντι στο ίδιο ζήτημα, αλλά και στην παλλαϊκή απαίτηση για πλήρη κάθαρση του πολιτικού τοπίου και αναζήτηση, όχι μόνο των ποινικών, αλλά και των πολιτικών ευθυνών που ενδεχομένως προκύπτουν για την πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.


Ειδικότερα, ο κ. Νικολόπουλος θα αναπτύξει τη θέση του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος για τη λίστα Λαγκάρντ, και μεταξύ άλλων θα υποστηρίξει ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα δεν δέχεται ότι μόνος υπεύθυνος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και μόνο «έγκλημα» είναι η αλλοίωση της λίστας, αλλά ότι προκύπτουν ευθύνες και για τον «διάδοχό» του στον ίδιο υπουργικό θώκο, κ. Ε. Βενιζέλο, ενδεχομένως και για τους πρώην πρωθυπουργούς, κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο ή και πολλούς άλλους πρώην κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν συνέβαλαν στην έγκαιρη και διαφανή αξιοποίηση των στοιχείων της συγκεκριμένης λίστας, όπως και πολλών ακόμα λιστών, που όπως ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας, παραδέχτηκε πως υπάρχουν.

Επίσης, το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, «ακόμα και αν όλα τα προαναφερόμενα ισχύσουν, δεν αποδέχεται και πάλι την μετατροπή της λίστας Λαγκάρντ και των εμπλεκομένων / κατηγορουμένων σε αυτή, ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα που έχει συντελεστεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος θα τονίσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εν καιρώ ειρήνης αντιμετωπίζει οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που μόνο εν καιρώ πολέμου θα μπορούσαν να υπάρξουν, σημειώνει την μεγάλη ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, αλλά και κάθε πολιτικού σε ατομικό επίπεδο, ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες συναινέσεις και συμφωνίες σε ζητήματα που ξεπερνούν τις παλιές κομματικές γραμμές και αντιθέσεις, έχοντας άμεση σχέση με την ίδια την πατρίδα, την εθνική υπόσταση και τον λαό.