Σημαντικά στοιχεία για τη διαδρομή των ηλεκτρονικών αρχείων της λίστας Λαγκάρντ έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές μέσω του usb που περιείχε την τελική μορφή της λίστας.
Σύμφωνα με τα Νέα, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αλλοίωση έγινε πριν γίνει η μετεγγραφή στο usb που είχε ο Ευ. Βενιζέλος και παρέδωσε τελικά στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Από το usb εκτός του χρόνου κατά τον οποίο έγινε η μετεγγραφή, οι ειδικοί μπορούν να δουν και το ίχνος του υπολογιστή στον οποίο έγινε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερευνάται αν αυτό το αποδεικτικό υλικό που έχει περιέλθει στην κατοχή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη αποτελεί το αρχικό USB, στο οποίο αντιγράφηκαν τα αρχεία του αυθεντικού CD πριν από την απώλειά του, ή πρόκειται για ένα διαφορετικό στικάκι στο οποίο αντιγράφηκε αυτή τη φορά το περιεχόμενο του αρχικού USB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους τέσσερις συνεργάτες του πρώην τσάρου της οικονομίας που ήδη έχουν εξεταστεί από το γραφείο των εισαγγελέων δεν έχει καταθέσει ότι παρέλαβε από τα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη το πρωτότυπο ηλεκτρονικό αρχείο. Επιπλέον, ούτε κάποιος από αυτούς ανέλαβε την ευθύνη για τη μετεγγραφή του επίμαχου υλικού σε USB, στη μορφή δηλαδή που ετεροχρονισμένα έφτασε προς έρευνα στο ΣΔΟΕ.

«Οσο κανένας από τους μάρτυρες που παρελαύνουν από το εισαγγελικό γραφείο δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού ότι εκείνος παρέδωσε για φύλαξη το CD τα ίχνη του οποίου τελικά χάθηκαν τόσο η σκιά των ενδεχόμενων ευθυνών βαραίνει προς την πλευρά του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρέπει να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του», σχολίαζαν δικαστικές πηγές γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εκ του νόμου δεν έχουν δικαίωμα να διερευνήσουν επί της ουσίας πιθανά υπουργικά αδικήματα.

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα αυτά στοχεύουν να δώσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς προτού πέσει η αυλαία της έρευνάς τους με επίκεντρο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών μη πολιτικών προσώπων. Για τον λόγο αυτό μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να καλέσουν και άλλους μάρτυρες από το περιβάλλον του κ. Παπακωνσταντίνου.