Δύο τροπολογίες θα καταθέσει στο φορολογικό νομοσχέδιο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και θα ζητεί την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και του Τέλους Επιτηδεύματος, καθώς και του τέλους ακινήτων και του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.
«Εδώ θα μετρηθεί κάθε κόμμα και τι προτείνει πάνω σε αυτό», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Ο αγώνας δεν μπορεί να περιοριστεί στη Βουλή, την αξιοποιούμε βεβαίως, αλλά αυτό δεν φτάνει».

Σχολιάζοντας αποστροφή του υπουργού Οικονομικών για πολύ λίγες αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε: «Μα ο άλλος δεν έχει χρήματα να αγοράσει πετρέλαιο».

Η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε ότι οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να έχουν ένα «πακέτο αιτημάτων» που βελτιώνει την θέση τους.

Όπως ανέφερε, απαιτείται ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός συνολικού μετώπου αντιπαράθεσης με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Τέλος, σύμφωνα με τη γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ευκαιρία να εκφράσει ο λαός τη συνολική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και να βάλει τις βάσεις για αντεπίθεση.