Σε ανοιχτή σύγκρουση βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μετά τη χθεσινή αιχμηρή δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Θα έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες ημέρες», σχολιάζοντας την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος «άνοιξε» ορισμένα από τα χαρτά του. 

Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι προσερχόμενος στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για παραπομπή του ίδιου σχετικά με το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. 

«Δέχομαι μεγάλη επίθεση για αυτό καλού κακού κρατάω μαχαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. Η εν λόγω δήλωση έγινε την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμαζόταν να κόψει την βασιλόπιτα του κόμματος!

Η χιουμοριστική διάθεση του κ. Βενιζέλου ωστόσο δεν κράτησε για πολύ καθώς λίγο πριν την συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, σε αιχμηρό τόνο, ότι «Το λέω αυτό γιατί η στρατηγική που εφαρμόζουν οι φίλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έχει δύο άξονες: Ο ένας άξονας είναι εκ νέου εγκωμιασμός της βίας κι ο άλλος άξονας είναι η ποινικοποίηση και η στοχοποίηση»

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάστηκε ως νομικό κείμενο, μοιάζει με προκήρυξη από τη «βίλα Αμαλία». 

Ο πρόδερος του Κινήματος φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει τη ρήξη ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ στα άκρα καθώς «επιχειρείται η σπίλωση του ονόματός του» και αναμένεται να τοποθετήθει εκ νέου μενόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Ευ. Βενιζέλος χτες χαρακτήρισε «πολιτικό ρεσάλτο» την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως αποτελεί «ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιχειρεί να ρίξει την κυβέρνηση με την κίνησή του αυτή και να οδηγήσει τη χώρα στο χάος». Τόνισε δε ότι «είναι λάθος επιλογή, έξι μήνες μετά τις εκλογές, να συγκρούεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ και μαζί μου». 

Στη συνάντηση εργασίας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συζητήθηκαν, οι προτάσεις νόμου της παράταξης, το φορολογικό, το επικείμενο συνέδριο, καθώς και ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το φορολογικό. Θα μιλήσει τόσο για τις απαραίτητες βελτιώσεις στο φορολογικό, όσο και για την τροπολογία μας για τις ευπαθείς ομάδες. «Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κατ´ ανάγκη αποσπασματικό. Πρέπει συνεπώς να συνδεθεί με το  ολοκληρωμένο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, να αναδειχθούν τα προγεφυρώματα που έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, να  ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί ο σχετικός διάλογος», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.  
 
Επίσης, τόνισε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πραγματποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και ότι η ΚΟ πρέπει να είναι πρωτοπόρος στα θέματα της προσυνεδριακής προετοιμασίας, να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές για να συνταχθούν τα κείμενα και να τροφοδοτηθεί ο προσυνεδριακές διάλογος. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθούν οι θέσεις του κόμματος για το  εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, την αναθεώρηση του Συντάγματος και άλλα.
ΑΝ. ΓΑΛ.